Kontakta oss!

 
 
 

Video gör rekryteringen vassare

Rekrytering handlar om att målmedvetet finslipa sina metoder för att matcha rätt kandidat med rätt arbetsgivare. När det sedan gäller att presentera kandidaten har Placera personal ett hemligt vapen: videopresentationer.

Enligt Pär Ola Wiberg, vice vd på Placera personal, är företaget nästan ensamt om att presentera sina kandidater med en videoinspelning. Konstigt nog, eftersom det är mycket uppskattat av kunderna.

- Video är ett sätt att bekanta sig med en person tidigt i en rekryteringsprocess. Alla våra kandidater spelar in en video som sedan blir ett komplement till mer hårda fakta som yrkeslivserfarenhet och färdigheter.

En klar bild av kandidaten

Det där med komplement är viktigt. Videon är en del av en helhet där målet är att ge arbetsgivaren så bra beslutsunderlag som möjligt, innan de bestämmer sig för att gå vidare med en intervju.

- Videopresentationen är en del av det digitala CV:t, en standardiserad mall där kandidaten presenteras på ett överskådligt och lättillgängligt sätt. Att ögna igenom detta tar bara någon minut men ger dig en god insyn i kandidatens erfarenhet och egenskaper. Om du sedan tittar på videon får du dessutom en känsla för vem personen är.

Sedan kan Placeras kunder, genom att trycka på en knapp direkt i CV:t, välja att gå vidare eller tacka nej. Tackar kunden däremot ja så kommer en ruta med förslag på mötestider för en intervju.

- Det gäller att ha en slimmad och snabb process som hela tiden hålls levande. Vi upplever att en flaskhals ofta är att våra kunder har tusen andra saker på sitt bord än den rekrytering som vi för tillfället hjälper dem med.

Matchning innan du vet ordet av

Den viktigaste komponenten i Placeras process, som döpts till Smartmatch, är rekryterarnas hårda arbete med att matcha ihop kandidat och arbetsgivare. Det vill säga den del av arbetet som kunden inte ser.

- Efter att vi åtagit oss ett uppdrag gör vi en behovsanalys tillsammans med kunden. Det utmynnar i en kravprofil utifrån vilken vi löpande skickar matchningsförslag per mejl. I mejlen finns en länk till ett digitalt CV.

Det ska gå snabbt och det ska bli rätt. Från det att Placera har bestämt kravprofilen med kunden tar det oftast bara några timmar innan förslag på kandidater börjar landa i mejlen.

- Vår rekryteringsprocess är snabb och som kund får du ta del av ett välstrukturerat beslutsunderlag, inklusive video. Vår erfarenhet, vår kandidatdatabas och vår förståelse för arbetsgivarens behov borgar för att vi snabbt matchar rätt. Vissa kunder som vi har jobbat länge med presenterar vi kandidater för redan innan de hinner höra av sig till oss.  Ofta vet vi om en kandidat passar särskilt väl hos en specifik kund, avslutar Pär Ola.

Publicerad: 2015-05-04

 
  •  
     
  •  
     
  •