Kontakta oss!

 
 
 

Elisabets succé-rekrytering

God stämning på jobbet och djupgående kundrelationer. Det var två viktiga anledningar till att Elisabet Holmene sökte sig till Placera personal. I sin roll som Teamledare och Rekryterare är hennes jobb att hitta rätt person till rätt arbetsgivare. Läs om en av hennes senaste utmaningar: kunden som krävde en mjuk och lyhörd IT-projektledare med hög kompetens.

- På Placera finns en stark vilja att jobba långsiktigt med kunderna och bygga en djupgående relation. Vi ska göra så bra rekryteringar åt våra nya kunder att de använder oss även fem år senare.

Placera personal har haft en långsam men stabil tillväxt under de 26 år som företaget funnits. Det är ett rekryterings- och bemanningsföretag som är mer personligt än de stora drakarna och arbetar med väl beprövade processer för rekrytering och matchning. Man jobbar mot tjänstesektorn men är inte begränsade till någon specifik bransch eller yrkeskategori.

- Det gäller att snabbt kunna sätta sig in i en mängd olika branscher för att rätt analysera kundens behov. Vi hjälper till med allt från ekonomipersonal, IT-tekniker till chefsbefattningar. Och ju större utmaning desto roligare är det. För då sätts vår snabbhet och lyhördhet för kundens behov på prov.

Den kompetenta och mjuka IT-projektledaren

En rekrytering som ställde särskilt tuffa krav var när Elisabet hjälpte ett fackförbund att hitta en projektledare till ett stort IT-projekt.

– Kunden skulle göra en stor omställning av sin IT. De hade en rörig, behovsstyrd struktur och ville bygga upp en processtyrd IT-organisation, där förändringsarbeten skulle hanteras på ett mer strukturerat sätt. Eftersom det var ett omfattande arbete så ställdes stora kompetenskrav på projektledaren.

Men utöver de formella kraven så fanns det mjuka faktorer som i det här fallet var extra viktiga.

- Kulturen på arbetsplatsen krävde en person med mjuk framtoning, en god lyssnare och kommunikatör. En kantig person med hårda nypor skulle inte gå. Vi fick en del intressanta kandidater, särskilt kompetensmässigt, men det fanns en kandidat som gäckade mig. Han var otroligt arbetsbelastad och jobbade och bodde på motsatt sida av stan, så han hade aldrig tid att ses. Men min erfarenhet sade mig att han var rätt person. Han hade både de rätta kvalifikationerna och de rätta personliga egenskaperna. Till slut åkte jag ut och träffade honom på ett fik i närheten av hans arbetsplats och genomförde en regelrätt intervju. Efter ett antal intervjuer med kunden så började han hos dem som konsult. Idag, fyra månader senare, är vår kund helt lyrisk. De har fått en lyhörd, öppen och mjuk person med hög kompetensnivå inom precis rätt IT-verktyg för att driva förändringsarbetet.

En positiv upplevelse för den arbetssökande

Denna rekrytering är ett exempel på hyr-först-anställ-sedan. Kandidaten börjar som konsult med möjlighet till anställning om det hela faller väl ut. Det är också ett exempel på att Placera visar sina kandidater stor omsorg och uppmärksamhet.

- Något som jag tidigt förstod var att det här också skulle vara helt rätt för vår kandidat, som kom från en tuffare miljö. Våra kunder frågar ofta om vi tar väl hand om de som söker arbete genom oss, det är viktigt för dem. Vi är ju i slutändan deras representant mot arbetstagaren. För oss är det lika viktigt att ta hand om kandidaterna på ett bra och professionellt sätt som att skapa långsiktiga och djupgående relationer till kunderna. Ju positivare intryck de har av oss, desto fler söker sig till oss och vi får en stark kandidatdatabas. Och vem vet, en dag kanske en före detta kandidat är en potentiell kund, samarbetspartner och beställare av våra tjänster avslutar Elisabet.

Publicerad: 2015-05-04

 
  •  
     
  •  
     
  •