Ökad trivsel bland bemanningsanställda

Fler än någonsin är nöjda med sitt jobb som bemanningsanställd, helt i motsats till den rådande bilden i media och debatt.

Bemanningsföretagen har för andra gången genomfört en stor medarbetarundersökning och presenterar studien i en ny rapport. Både arbetsgivaren och arbetet i kundföretaget får ännu bättre betyg än i den förra undersökningen för två år sedan.

Till fördelarna med bemanningsjobb svarar över 40 procent av de anställda att bemanningsföretaget erbjuder intressanta uppdrag, och snabbt; 64 procent får jobb inom fjorton dagar. Nära hälften angav att de fick jobb inom en vecka, precis som vid den förra studien. Elva procent fick jobb till och med samma dag.

- I vilken annan bransch kan en person gå från arbetslöshet till jobb på mindre än två veckor? säger Bemanningsföretagens förbundsdirektör Henrik Bäckström.

Mer än en tredjedel säger också att de vill se flera arbetsplatser och skaffa erfarenheter.

- Det finns inget sätt som är så effektivt för att bygga ett konkurrenskraftigt CV som ett jobb inom bemanning, säger Henrik Bäckström.

7 av 10 säger att erfarenheten av att jobba som uthyrd har varit mer positiv än väntat, och nästan 4 av 5 bemanningsanställda säger sig bli väl bemötta av kundföretagen och deras anställda.

- Rapporten visar åter på en stolt yrkeskår som är ännu nöjdare med sin arbetsgivare och de kunder de jobbar hos än för två år sedan, trots den förhärskande mediabilden, säger Henrik Bäckström. Det kanske säger något om hur debatten förs.

Rapporten presenterar den medarbetarundersökning som YouGov genomförde åt Bemanningsföretagen vintern 2011/2012. Det är andra gången den stora medarbetarundersökningen genomförs. 3 854 personer från ett 80-tal bemanningsföretag deltog i undersökningen.

Källa: Bemanningsföretagen

Publicerad: 2012-04-05

 
  •